Sayfalar

18 Ağustos 2011 Perşembe

my body is a cage



En sevdiğim dizi House M.D'nin 7. sezon 16. bölümünde ilk kez duyduğum ve o gün bugündür dinlemekten bıkmadığım bir şarkı. House ile ilgili ilerleyen zamanlarda daha geniş bir şeyler yazmak niyetindeyim. Hugh Laurie'nin oyunculuğu üzerine, House dizisinin senaryosu üzerine, kısaca bir dizinin neden/nasıl bu kadar mükemmele yakın bir hale gelebileceği konusunda yazma niyetindeyim. Ama bugün değil. Bu şarkının bu kadar güzel oluşunu anlamak için aslında, House dizisini de izlemek lazım bana göre. House adlı karakteri 7 sezon boyunca izledikten sonra şu şarkıyı da dinleyince, şarkının nasıl daha fazla anlamlı hale geldiği anlaşılabilir sanırım. Gerçi, bir şarkının güzelliğine varabilmek için illa ki bir şeyler izlemeye de gerek yok tabi ki. Ama nedense, House karakteriyle daha da anlamlı ve güzel buluyorum bu şarkıyı ben. Sadece bu şarkı da değil, House dizisinin her bölümünde çalan müzikler de çok güzel (soundtrack diyor bazıları). Öyle yurdum dizileri gibi değil, senaryosuyla, oyuncularıyla, müzikleriyle daha sayamadığım birçok özelliğiyle sanat ürünü bence. Neyse fazla uzatmaya da gerek yok. Bir de, şarkıyı dinledikten sonra, şu dizide çaldığı sahneyle beraber izleyin, House'un manyaklık yapıp, bilmem kaçıncı kattan balkondan kendini aşağıya bıraktığı sahnede;





5 yorum:

PurpleLizard dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=zs35CBGOxbc
hediyem olsun

abuk dedi ki...

eyvallah, güzelmiş bu şarkı da.

negatif dedi ki...

kesinlikle hayatımda izlediğim en iyi sahnelerden bir tanesiydi. mükemmel bir ters köşe. içinde bütün diziyi sıkıştıran kusursuz bir çekirdek, her şeyi içinde barındıran bir sahne.

diğer yazılarını da bekliyorum. heyecanlandım.

mor kertenkelenin hediyesini de çok beğendim. sana ithaf etmiş ama üzerime alınmak istiyorum :)

abuk dedi ki...

koca 7 sezonu özetleyen bir sahneydi bence de:) yüreğim ağzıma gelmişti, bu manyak cidden kendini öldürecek diye ama iyi ki ters köşeymiş, terse yattık da kurtulduk sağ sağlim :)

negatif dedi ki...

bence hala bütün diziyi özetliyor o sahne :)